Next

Trimingham Village Hall

The Design:

The building has been designed around the community with careful consideration being taken to establish how the building would be used by the public. I was inspired by taking long walks around the coastal town and neighbouring villages to ensure the aesthetics of the design related to Trimingham’s heritage yet add a contemporary twist through clever detailing and the overall form.

Matching the flint work of neighbouring buildings to ensure the size and profile matches the village, we were able to achieve a link with the local vernacular. Narrow, vertical timber cladding which will silver over time, giving that mid-tone between the flint/brickwork, softening the building as it grows with the community. Large over-hangs create interesting shadows upon the main facade and prevent the building from over-heating in the summer months. Yet, when the sun is low, the building benefits from solar gain.

Luke Sterne ACIAT.